WSTECZ

Nasza kuchnia jest opisywana jako „prawdziwie indyjska”- cóż, musi taka być – szef kuchni i pozostali kucharze uczyli się gotować w Indiach.

Ser jest składnikiem wielu naszych dań i wegetarianom często polecamy te właśnie dania – z serem indyjskim w roli głównej. Weganom proponujemy dania z cieciorki, soczewicy, pulpety warzywne (dania wegańskie są oznaczone w menu). Osobom, które po raz pierwszy odwiedzają naszą restaurację proponujemy dania mniej pikantne, by nie zdarzyła się sytuacja, że ktoś nie jest w stanie zjeść zamówionego dania ze względu na jego ostry smak (poziom ostrości potraw jest oznaczony w menu).

Każdy człowiek inaczej postrzega swoją tolerancję na ostre przyprawy i czasami zdarza się, że osoba, która deklaruje chęć spróbowania pikantnej kuchni nie jest w stanie zjeść najłagodniejszego z naszych dań. Oczywiście dla miłośników dań pikantnych mamy również wiele propozycji, zwłaszcza wspomniane już pyszne serki w ostrych sosach jak Madras Paneer, Kadai Paneer czy Chili Paneer.

Dodatkiem do dań głównych, wliczonym w cenę dania, jest ryż basmati lub wypiekane przez nas w oryginalnym piecu tandoor placki: nan z mąki pszennej lub roti z razowej (na życzenie również w wersji wegańskiej).
Samodzielne danie stanowią placki z nadzieniem z warzyw lub serka z przyprawami – na słodko.
 
Ulubionym napojem naszych klientów jest napój jogurtowy z mango – Mango Lassi, który jest dostępny także w wersji wegańskiej – na mleczku kokosowym.

radhe vega indyjskie zdobienia